eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lánczi: az MSZP kongresszusa időnyerés volt

A jelenlegi bizonytalan helyzetben Gyurcsány Ferencnek nem volt más választása, mint az előre menekülés - mondta el az MSZP kongresszusáról Lánczi András. Az egyetemi tanár szerint a miniszterelnök és a párt célja egyaránt az időnyerés volt, és ebből a szempontból sikert értek el.

A kormányfői és pártelnöki tisztség "egyesítéséről" a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének igazgatója úgy vélte: ennek előnye, hogy a jelenlegi instabil, a kormány bukásával fenyegető helyzetben koncentrálni tudják a kormányoldalon meglévő erőket.

A modell hátránya Lánczi András szerint ugyanaz, mint az előnye: a hatalomkoncentráció egy ilyen helyzetben megerősíti a kormány tehetetlenségének vádját.

A filozófus kijelentette: a bizonytalan helyzetből adódik, hogy Gyurcsány Ferenc 75 százalékos támogatottsághoz kötötte elnökségét.

"A Medián mérései szerint kormányváltó hangulat van, egy ilyen helyzetben nincs más választása Gyurcsány Ferencnek, mint az előremenekülés, mintegy azt mondva: vagy a nagy többség mellém áll, vagy nézzétek meg, mekkora káosz lesz belőle" - tette hozzá a szakértő.

Lánczi András szerint Horn Gyula kifejezése - "Feri, szükségünk van rád, neked pedig ránk" - világosan kifejezi, hogy jelen pillanatban nincs ötlet arra nézve, hogyan tud kijönni a párt ebből a nehéz helyzetből.

A kongresszussal időt akart nyerni mind a miniszterelnök, mind a párt, és ebből a szempontból a tanácskozás sikeres volt - fűzte hozzá az egyetemi tanár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×