eur:
389.33
usd:
361.51
bux:
68403.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fidesz: jogszerűtlenül működik a Heves megyei közgyűlés

Érvénytelen volt az elnökválasztás a Heves megyei közgyűlésben - vélekedik a Fidesz. Az ellenzéki frakció vezetője elmondta: a frakcióból kilépett képviselő még októberben aláírt egy nyilatkozatot, amely szerint, ha távozik a frakcióból, azzal lemond a mandátumáról is, így pedig jogilag támadható a szocialista elnök megválasztása.

A Heves megyei közgyűlés fideszes frakciójának vezetője elmondta: október 2-án, az önkormányzati választások végeztével minden képviselővel szerződést írtak alá, hogy a ciklus végéig biztosítják frakció egységét, és hogy a frakció szabályzatát kötelező érvényűnek tekintik.

Herman István az InfoRádióban közölte: ő úgy tekinti, hogy a február 23-ai szavazás ennek értelmében érvénytelen, mert a képviselőnek már nem volt szavazati joga, hiszen, amint Ambrus Zoltán kilépett a frakcióból, automatikusan a mandátuma is megszűnt.

A képviselők által aláírt dokumentumokat benyújtotta a közigazgatási hivatal vezetőjének, a megyei közgyűlés főjegyzőjének, valamint a területi választási bizottság elnökének - tette hozzá a Fidesz-frakció elnöke.

Herman István hangsúlyozta: Ambrus Zoltántól nem kell elvenni a mandátumát, hiszen az október 2-án aláírt dokumentum alapján lemondott a mandátumáról.

A frakcióvezető úgy véli, tény, hogy ennek alapján a február 23-ai szavazás érvénytelen, hiszen az októberi szerződéssel ők olyan kérdést küszöböltek ki a félreértések elkerülése végett, amelyet a törvény nem szabályoz.

A fideszes politikus szerint a közgyűlés jelenleg mulasztásos törvénysértéssel működik, hiszen Sós Tamás jogtalanul került a testület élére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×