eur:
389.75
usd:
362.06
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hibás a minisztérium vizitdíj-kampánya - nézze meg Ön is!

Téves információkat is tartalmaz a vizit- és kórházi napidíj bevezetésével kapcsolatos tudnivalókat ismertető egyik minisztériumi hirdetés. A tárca a reklámkampány egészére 220 millió forintot szán.

Minden minisztériumi tájékoztatás ellenére - vagy talán pont ezért - még mindig nem teljesen világos, kik kapnak mentességet a vizitdíj és a kórházi napidíj fizetése alól.

A részletekről ugyanis a minisztérium által finanszírozott "Terápia 2007" felvilágosító kampány hirdetése is téves információkat tartalmaz.

Eszerint mentességet kapnak a vizitdíj és a kórházi napidíj kifizetése alól a 18 év alatti gyermekek, a terhesgondozásban, szülészeti ellátásban résztvevő anyák, a kötelező népegészségügyi ellátásban, sürgősségi és kötelező gyógykezelésben részesülők.

Ezenkívül nem kell fizetniük - a hirdetés szerint - a járványügyi ellátáson, meghatározott szűrővizsgálatokon résztvevőknek, a HIV-fertőzötteknek, az AIDS-betegeknek, a hajléktalanoknak, a szövet-és szervátültetésre váróknak és a tartós orvosi kezelésre szorulóknak.

Ezek a csoportok azonban csak a vizitdíj kifizetése alól mentesülnek, a kórházi napidíjat nekik is be kell fizetniük - cáfolta a hirdetésben szereplő információkat az egészségügyi miniszter. (Kórházi napidíjat csak a 18 évnél fiatalabbaknak nem kell fizetni.)

Az InfoRádió kérdésére, hogy ezek szerint rossz a minisztériumi felvilágosító hirdetés, a miniszter azt mondta: "valószínűleg igen".

A téves hirdetést megtekintheti erre a linkre kattintva (pdf formátumú dokumentum) is.

Molnár Lajos korábban hangsúlyozta: a megfelelő felvilágosításért nem kár erre a kampányra kifizetett 25 millió forint. A teljes felvilágosítás egyébként 220 millió forintba kerül majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×