eur:
389.66
usd:
362
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Átszavazott két MSZP-s: csúszik az iskolák összevonása

A közgyűlés támogatta a fővárosi Fidesz-KDNP-nek azt javaslatát, hogy ebben a tanévben már ne tárgyaljanak a szakképző intézmények átszervezéséről.

A döntéshez az ellenzékiek mellett két szocialista képviselő szavazatára is szükség volt.

A határozat értelmében a kérdésről nem márciusban, hanem júliusban tárgyalnak, ez azt jelenti, hogy legalább egy tanévvel később kezdődhet meg a szakképzés átalakítása.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője indokoltnak tartja az oktatási struktúra megváltoztatását, de szerinte elmaradtak az előkészületek, a törvény által előírt egyeztetéseket pedig nem, vagy csak jelentős késéssel folytatták le.

Tarlós István közölte: számos iskola van, amelynek vezetője és tanári kara csak január végén, az újságból értesült arról, hogy intézményét be akarják zárni.

Az ellenzéki politikus elképzelhetőnek tartja, hogy Demszky Gábor néhány hónapon belül újra a közgyűlés elé viszi az eredeti javaslatot, de Tarlós István szerint ez egyenlő lenne a főpolgármester erkölcsi bukásával.

Budapesten 95 szakképző iskolából húszat akar megszüntetni a fővárosi önkormányzat; a tervezet ellen szerdán több ezren demonstráltak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×