eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az MSZP szerint szó sincs ingatlanbizniszről az egészségügyben

Nincs szó arról, hogy a kórházátalakítási törvény célja az egészségügyi ingatlanok eladása lenne. Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista alelnöke szerint az ilyen épületeket értékesíteni egyébként is nagyon nehéz.

Nem az ingatlanok eladásáról, hanem a kapacitások ésszerű kialakításáról szól az kórházak átalakításáról szóló jogszabály - mondta az InfoRádiónak az MSZP-s Schvarcz Tibor.


Az ingatlanok jelentős része az önkormányzatok kezében van, az önkormányzatokban pedig országszerte a Fidesz van többségben, ezért ha van is ingatlanbisznisz, azért a Fidesz a felelős - tette hozzá az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista alelnöke.


Schvarcz Tibor szerint egyébként sem könnyű az egészségügyi intézmények értékesítése, több üres ingatlan hosszú idő óta kihasználatlanul áll, ezért sem helytálló, hogy a Fidesz ingatlanbizniszt emleget.

Eltérhetnek majd a tervezett ágyszámtól a kórházak


Az egészségügy átalakításáról szóló törvényben meghatározott ágyszámoktól szükség esetén 10 százalékkal eltérhetnek majd a kórházak az egyes osztályok javára - nyilatkozta Kökény Mihály az InfoRádiónak.


Tehát ha például az adott régióban az előzetes terveknél több intenzív ágyra van szükség, lehetőség van az átcsoportosításra a szülészet rovására.


A régiók is köthetnek ehhez hasonló megállapodásokat, és arra is lehetőséget ad a törvény, hogy a csupán ápolási feladatokat ellátó intézményekben is lehessen aktív betegellátást végezni a meghatározott keretek között - tette hozzá Kökény Mihály.


Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke elmondta: az egészségügyi tanács és a minisztérium évente, először 2008 elején értékeli majd a törvény végrehajtásának tapasztalatait, és ha indokolt, javaslatokat tesz a módosításra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×