eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ha minden igaz, szombattól járnak a Combinók

A BKV most meghozott döntése szerint szombat hajnaltól újra egész nap járnak a Combinók a Nagykörúton, ha a pénteki nagygyűlés után nem lesz különösebb rendbontás - értesült az InfoRádió.

Szombattól hat, hétfőtől további három villamos áll forgalomba. Péntek reggelig húsz Combino érkezett Budapestre, amelyből nyolcat még le kell vizsgáztatni.

Az InfoRádió értesülései szerint a BKV kivárja a pénteki nagygyűlés végét, és ha nem lesz különösebb rendbontás, akkor szombat hajnaltól elindul hat Combino villamos a Nagykörúton.

A villamosok rendes üzemidőben közlekednek. Mint azt az InfoRádió megtudta, hétfőtől azért csak kilenc Combino közlekedik, mert ennyi villamosvezetőnek van száz százalékos képzettsége.

A villamosvezetők a hét folyamán fejezik be a tanfolyamot, így a forgalomba helyezhető villamosok száma a következő hét elejére 12-re növekszik.

Az elmúlt hetekben a Combinók korlátozott üzemben, csak este jártak a Nagykörúton.

Az InfoRádió BKV-tól származó információi szerint a cég azért tartotta vissza a villamosokat, mert féltették azokat.

A Combinók szeptemberben több alkalommal meghibásodtak. A villamosokat először az ajtózáródási hibák kiküszöbölése miatt kellett kivonni a forgalomból, majd vandálok rongáltak meg több járatot.

Ezért döntött úgy a közlekedési cég, hogy a kampányidőszak végéig csak korlátozott üzemidőben, este közlekedhetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×