eur:
389.67
usd:
361.84
bux:
68482.9
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyurcsány szokatlanul lelkes

A legizgalmasabb és a legbátorítóbb konzultációnak nevezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémiával folytatott egyeztetést az Új Magyarország Fejlesztési Tervről.

A kormányfő úgy fogalmazott: "szokatlanul lelkesítő volt ez a konzultáció, és az azt megelőző szakmai egyeztetés az Akadémiával".
A miniszterelnök kiemelte: a fejlesztési tervről szóló viták eddigi tapasztalatai alapján a kormány a szeptember 30-ig elkészítendő végleges tervezetben "érdemben fogja figyelembe venni a vitákban elhangzottakat".

A tudományos élet képviselői a dokumentum alapvető céljaival, azaz a foglalkoztatás bővítésével és a gazdasági növekedés fellendítésével egyetértettek, a társadalompolitikai célok azonban korlátozottan kapnak benne helyet.

Az akadémikusok szerint a hazai kis- és közepes vállalkozások versenyképességének növelését is hangsúlyosabban kell szerepeltetni a dokumentumban.

Fidesz: tartson ki a lelkesedés

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenctől nem szokatlan a lelkesedés, azonban az ellenzéki párt szeretné, ha most ez a szokásosnál tovább tartana.

"Kérjük, fogadja meg az MTA elnökének a tanácsát, hogy ne csak Brüsszelben értsék az NFT-ben foglaltakat, hanem a magyar emberek is lássák benne jövőképüket" - fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó alelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×