Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Messi-ügy: a Barcelona ügyvédeinek bűzlik a PSG könyvelése

Infostart
2021. augusztus 9. 13:00
Az a pénzügyi szabály, amely miatt az argentin szupersztár eligazolni kényszerül, a katalánok szerint a PSG-szerződésnek is útjában áll.

A Mirrorra hivatkozva a Blikk azt írja, az FC Barcelonánál mégis úgy gondolják, hogy Lionel Messi megtartható.

Abba a szabályba kapaszkodnak a katalán klubnál, hogy Lionel Messi megtartása éppen amiatt lehetetlenült el, hogy a fizetések aránya a klubnál "túlnőtt" a bevételeknél, ez a probléma viszont a barcelonaiak szerint Párizsban - Lionel Messi fő munkáltatójelöltjénél - is fennállhat.

A katalán klub nevében Juan Branco nyújtott be keresetet a párizsi fellebbviteli bírósághoz, hátha jogi úton sikerül valahogy megfúrni az üzletet.

Branco levelében azt írja, hogy amíg a PSG-nél az előző szezonban a fizetések és a bevételek aránya 99 százalék volt, addig a Barcelonánál ez csak 54 százalék. Az argentin állítólag évi 40 millió eurós fizetést kaphat Párizsban, és mellé legalább ugyanekkora összeg ütheti a markát aláírási bónuszként.

Ismert, Messi barcelonai szerződése hetekkel ezelőtt lejárt, az argentin játékos pedig hiába ment volna bele nagyobb fizetéscsökkentésbe is, nem maradhatott a szabályok miatt.