Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Wéber Gábor: Vettel is ötszörös világbajnok lehet

Infostart / InfoRádió
2019. március 11. 13:13
Magyar idő szerint péntekre virradóra az első szabadedzéssel megkezdődik a Formula-1-es autós gyorsasági világbajnokság. Wéber Gábor szakkommentátor éles csatát remél az idényben, ugyanakkor a tesztszezon alapján a Ferrarit látja a legerősebb csapatnak.

Ha a tesztnapok többségéhez hasonlóan a versenyeken is rendszeres lesz a maranellóiak fölénye, akkor Sebastian Vettel a szezont Lewis Hamiltont utolérve, ötszörös világbajnokként zárhatja - fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Gábor.

"Vettel biztosan világbajnok lesz, ha a három tizedes Ferrari-előny konzerválódik az egész évre. Ha a Ferrari nem kerül zsákutcába a fejlesztésben, ha a Mercedes nem talál egy külön utánégetőt a programjába és egy újabb »rakétafokozattal« nem ugranak előre fél másodpercet, akkor Vettel van olyan erős, rutinos és gyors versenyző, hogy egy átlagos három tizedes előnyt be tud osztani a saját javára" - mondta a szakkommentátor.

Nem érdemes ugyanakkor legyinteni Wéber Gábor szerint Lewis Hamilton vb-esélyeire sem.

"Biztos vagyok benne, hogy a végéig versenyben lesz, mert a Mercedes mindig rá épít,

még akkor is, ha ott van mellette Valtteri Bottas. Hamilton mindig ki tudja kaparni magának a gesztenyét, egy évben csak néhány olyan nap van, ami befolyásolja az aktuális hétvégéjét, de ezt leszámítva mindig 100 százalék közelében teljesít" - emelte ki a szakember, aki hozzátette: ezért nem lehet sosem leírni Hamiltont, még egy gyengébb, vagy kezdetekben lassabb autóval sem.

A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen Wéber Gábor szerint a gyengébb Honda-motorok miatt valószínűleg nem küzdhet majd a vb-címért. Az pedig egyelőre kérdés, hogy a monacói Charles Leclerc mennyire tud élni a lehetőségeivel a Ferrarinál - a tesztszezon alapján nem egyszer Vettelhez hasonló szinten is teljesíthet. A Mercedes második számú pilótájától, Valtteri Bottastól ugyanakkor Wéber Gábor nem vár kiemelkedő teljesítményt idén sem.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
F1-szezon, esélyesek - Wéber Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást