Nyitókép: MTI/AP/Az ukrán rendőrség sajtószolgálata

Kijev melletti repülőtérre támadtak az oroszok - videó

Infostart
2022. február 24. 16:49
A nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk támaszpontra légi csapást mértek, az Antonov nemzetközi reptér is kezükre került.

Matthew Chance, a CNN tudósítója az Antonov nemzetközi repülőtér mellől tudósított arról, hogy az orosz légierő elfoglalta a repteret, illetve az ott található katonai légibázist is. Az ukrán fővárostól 25 kilométerre fekvő reptér elfoglalása segíti az oroszokat abban, hogy közvetlen légi összeköttetést teremtsenek Oroszország és Ukrajna között. Az ukrán katonák állítólag fogadkoznak, hogy visszafoglalják a repteret.

Az ivano-frankivszki reptérre mért légi csapásról, amelyről az Infostart is beszámolt, több videó készült, az egyiket a Sky News elemezte. A geolokációs adatok alapján megállapították, hogy katonai támaszpontra mértek légi csapást az orosz erők. A videón látszik, ahogyan egy rakéta földet ér, majd hatalmas robbanás következik.

Tűzgolyó és nagy, szürke füstfelhő követi a becsapódást, miközben a közelben nyüzsgő emberek figyelik az eseményeket. A támadás időpontját nem tudták meghatározni, de több videó is készült róla. Műholdfelvételek szerint a reptéren számos vadászgép található.