Nyitókép: Pixabay.com

Soroksári ügy: adminisztrációs hiba miatt úszhatta meg eddig a gyanúsított

Infostart
2018. október 24. 09:43
A soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfitől hiába vették fel a nála talált mobilok adatait, korábban az áldozat férjétől nem vitték be az asszony telefonjának információit, így csak több mint öt évvel később értek össze a szálak.

A Blikk friss információi szerint igen nagy rendőrségi baklövés következtében váratott magára a soroksári futónő meggyilkolása ügyének felderítése. A hiba az volt, hogy a 2012-ben elkövetett gyilkosság után

a nyomozók nem is gondoltak rá, hogy az áldozat mobiltelefonját megkeressék.

A HVG írta meg először, hogy a feltételezett tettes cellájában találhatták meg az eszközt.

Kardos Lajosnét futás közben támadták meg hat évvel ezelőtt Soroksár és Pesterzsébet között a bicikliúton. Gyilkosa bevonszolta az erdőbe, megverte és megfojtotta, a helyszínről pedig mindenét elvitte.

A nyomozás során az áldozat férje a telefon minden adatát leadta a rendőröknek, akik viszont nem vitték be a rendszerbe azokat.

Így hiába kapták el a gyanúsítottat egy siófoki betörés során egy hónappal később és vitték be a rendszerbe a nála talált mobiltelefonok adatait, a telefonok egyike sem szerepelt a nyilvántartásban korábban.

R. Szilvesztert akkor így nem hozhatták összefüggésbe a gyilkossággal.

Idén szeptemberben találták meg a férfi DNS-ét a helyszínen, Soroksárnál. A gyanúsított verziója szerint ez úgy történhetett meg, hogy szemtanúja volt a bántalmazásnak, és próbált segíteni az asszonyon.