Soroksári gyilkosság: perdöntő bizonyítékra várnak

Infostart
2018. október 16. 06:36
A hemogenetikai vizsgálat eredményét várják, mert csak az tud több kérdésre minden kétséget kizáró választ adni.

Hiába van gyanúsítottja a soroksári futónő ellen elkövetett gyilkosságnak, a Blikk úgy tudja, hogy még mindig komoly kérdőjelek vannak az öt éve húzódó ügyben.

A lopás és betörés miatt jelenleg is börtönben ülő feltételezett gyilkostól szeptember első napjaiban vettek DNS-mintát, de a lap információi szerint még mindig nem tisztázott, hogy a családanya telefontokján, amelyet a gyilkosság helyszínén találták meg egy fára felakadva, kinek a biológiai anyagmaradványát rögzítették. A készüléket védő műanyagon spermium volt, míg a holttesten vért és izzadságcseppeket találtak a nyomrögzítők.

A gyanúsított ügyvédje a lapnak elmondta, hogy védencénél először egy egyszerűbb DNS-vizsgálatot végezték el, később vért is vettek tőle, jelenleg pedig a hemogenetikai vizsgálat eredményét várják, mert a spermiumot illetően csak az tud minden kétséget kizáró választ adni. Ha telefontokon talált maradványok nem egyeznek a gyanúsított mintáival, az alapjaiban változtathatja meg az ügyet - mondta az ügyvéd.