Nyitókép: MTI/Nagy Lajos

Andy Vajna özvegyét nem érdekli a végrendelet

Infostart
2019. február 7. 18:07
Az Egyesült Államokban kezdhet új életet Vajna Tímea.

Andy Vajna özvegye fél év múlva megkaphatja az amerikai állampolgárságot.

„Timi nagyon nincs jól. Az első héten azt hittük, erős lesz, de a sírnál nagyon eltört a mécses. Nem csoda, hiszen az életében ez volt az első alkalom, amikor valakit el kellett temetnie. Andy halála óta nem is tudott mással foglalkozni, csak a temetéssel és a rászakadó gyásszal. A közeli barátok és családtagok felváltva vannak mellette, hogy átvészelje ezt az időszakot” - mondta a Story magazinnak egy ismerőse.

Hozzátette azt is, hogy Vajna Tímea erősen spirituális, meggyőződése, hogy férje még mindig vele van.

„A temetés utáni zártkörű összejövetelen mindenkit meghatott az Andyről szóló beszéde”

– mesélte

Az ismerős szerint az özvegy a végrendelettel egyáltalán nem foglalkozik. Ennek részletei majd az Egyesült Államokban derülnek ki.

„Azt 100 százalékra veszem, hogy Amerikában marad. A családján kívül más már nem köti ide” – mondta az ismerős.

Andy Vajna január 20-án hunyt el,temetését múlt csütörtökön tartották a Fiumei úti sírkertben. Búcsúztatásán Arnold Schwarzenegger is beszédet mondott. Vajnának az Egyesült Államokban is szerveznek egy gyászszertartást.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Vajna András György, Andrew G. Vajna, művésznevén Andy Vajna (Budapest, 1944. augusztus 1. – Budapest, 2019. január 20.) hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2010-ig az InterCom Zrt. elnöke.

2011 januárjától haláláig a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos tisztségét töltötte be, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása” volt.

2018-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 5. legbefolyásosabb személye volt.