Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Wintermantel Zsolt: minden felelősség Karácsony Gergelyé

Infostart
2022. október 5. 20:05
A fővárosi Fidesz-KDNP-frakcióvezető szerint a polgármester ezúttal a szemétszállítás leállásakor foglalkozik egészen mással, mint kellene.

Mint ismert, több száz kukásautó a telephelyen maradt kedden, a helyzetről mind a Fővárosi Önkormányzat, mind a kormánypártok, mind az érintett alkalmazottak elmondták már a véleményüket.

Wintermantel Zsolt a fővárosi Fidesz-KDNP frakció vezetője a Hír TV-ben elmondta, mindenkinek, akinek bérigénye van, azt jogszerűen közölheti, ha erre nem kap választ, jogszerűen sztrájkolhat, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a szemétszállítás Budapesten a főváros feladata, így ha ez nem teljesül, arra nem válasz az, hogy Karácsony Gergely a hatáskörébe nem tartozó ügyben nyilatkozgat. A politikus itt nyilvánvalóan a pedagógusok követeléseire célzott.

"A cég a főváros tulajdonában van, minden felelősség a főpolgármesteré" - jelentette ki Wintermantel Zsolt.

Arra reagálva, hogy akár le is bénulhat a szemétszállítás Budapesten, azt mondta, az előállt gazdasági helyzet, amelyre most Karácsony Gergely hivatkozik, kifejezetten azon szankciók következménye, amelyeket a főpolgármester támogatott és sürgette, hogy legyen belőlük még több Oroszországgal szemben az EU részéről.

"Nem lehet egyszerre örülni a szankcióknak és annak következményeit másra kenni és mástól várni a megoldást" - szögezte le Wintermantel Zsolt.

Hogy mekkora pénz oldaná meg a helyzetet, arról azt mondta, a legnagyobb probléma az, hogy valaki "olajat dobott a tűzre" a napokban, amikor azt nyilatkozta, hogy 3-4 százezer forintot lehet keresni ebben az ágazatban.