Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Szakszervezet a BKV-s tervekről: "ez nem béremelés, ez semmi"

Infostart / InfoRádió - Harangozó Éva
2019. február 25. 18:23
Jóval több béremelést kellene adni a BKV dolgozóinak, mint a bejelentett 5 százalék - véli az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, Naszályi Gábor. A BKV közölte: a tárgyalások még tartanak, a cég elkötelezett amellett, hogy kölcsönös elégedettséget eredményező ajánlatot tegyen.

Nem kezeli tényként az 5 százalékos, bejelentett BKV-béremelést Naszályi Gábor. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta, annak ellenére, hogy nyáron közölték követelésként a 15 százalékos növelést, a mai napig semmiféle ajánlatot nem kaptak erre válaszul a BKV dolgozói.

"Az utolsó ígéret az volt, hogy február 27-28-án lesz valamilyen ajánlat, de

ez csak egy kiszivárogtatott hír. Tehát fél év után sem egy konkrét ajánlatot kapunk, hanem egy hírből kell erről értesülnünk"

- reagált a megismert információra Naszályi Gábor, aki szerint az 5 százalékkal nem is az a baj, hogy felháborítóan kevés, hanem az, hogy egyszerűen nem béremelés. "Még a bérrendezésre sem elegendő, ami szükséges volna" - mutatott rá.

Mint leszögezte, bértárgyalások nem zajlottak, hisz nem volt ajánlat. Egyeztetések folytak arról, hogy egyes területen milyen összegű emelésről lenne szó ahhoz, hogy rendeződjenek a sorok, bizonyos elmaradásokat a vállalat rendbe tegyen.

Az 5 százalék részleteiről is vannak híreik, a főváros adna 3-at, a vállalat pedig 2-t, de mint Naszály Gábor megismételte,

"ez nem béremelés, ez semmi".

Elképzeléseik szerint a 15 százalékból lenne 5-6 százalék a bérrendezés, 9-10 pedig a béremelés, hogy a korábban betoborzott dolgozók és a már eddig is itt dolgozók ne menjenek el a cégtől.

"Ha elvándorlás történik ismét a dolgozói elégedetlenség miatt, kezelhetetlen helyzet áll elő" - mondta, ez elsősorban a karbantartás-mérnöki területre értendő.

Az InfoRádió megkeresésére a BKV közölte: a cég elkötelezett abban, hogy kölcsönös elégedettséget eredményező ajánlatot tegyen az érdekképviseleteknek. "A BKV Zrt. menedzsmentje 2019-re is tervez bérfejlesztést, tehát biztosan és felelősséggel kijelenthető, hogy Társaságunknál ebben az évben is lesz béremelés. Ennek mértékéről a tárgyalások folyamatban vannak, amint a megállapodás megszületik, tájékoztatjuk róla a sajtót" - írták.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
BKV-béremelés - EKSZ, Naszályi Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást