eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"Ezt a csatát nem én nyertem"

A kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya sajnálja, hogy a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Janics Natasa nem tért vissza korábbi edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatába. Angyal Zoltán hozzátette, a szövetség szeptemberben kidolgoz egy olyan szabályrendszert, amely mindenkor érvényes lesz a versenyzőkre, edzőkre és a szövetségi kapitányra, hogy ne fordulhasson elő mégegyszer olyan konfliktus, mint a múlt heti Világkupa előtt.

Miért döntött úgy, hogy folytatja a szövetségi kapitányi munkát?

Ez egyrészt annak köszönhető, hogy az elnökség szeptemberre egy olyan szabályozási rendszert fog kidolgozni, amivel a szövetségben dolgozó edzők, válogatott edzők, vezetők, versenyzők hatáskörét és minden egyéb jogkörét, feladatait pontosítani fogjuk. Ezt kértem a szövetségtől, amihez egy írásbeli anyagot is benyújtottam. Ezzel ők egyetértettek, csak annyit kértek, hogy ezt most egy kicsit csúsztassuk el, hiszen nem biztos, hogy szerencsés lenne az idény közepén belekezdeni egy ilyen folyamatba. Ezzel én is egyetértettem. Ha ez a szabályozási rendszer megszületik, akkor sokkal tisztább viszonyok között lehet a munkát végezni és nem kerülhetünk a mostanihoz hasonló helyzetbe.

Veszélybe kerülhet az olimpiai felkészülés Janics Natasa döntése miatt?

Nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet kialakult. Azért küzdöttem, hogy ez a páros megmaradjon, ne kerüljünk olyan helyzetbe, amikor a világ egyik legjobb kajakosát, a világ legjobb párosának egyik tagját az edzője nem engedi indulni a nemzetközi versenyeken. Jelenleg úgy néz ki, hogy ezt a csatát nem én nyertem, hiszen mivel Natasa nem ment vissza Fábiánné Rozsnyói Katalinhoz, az egyes számokra fog készülni. Ettől ő Kovács Katival még mehet párost abban az esetben, ha Kovács Kati kiválik a Kati néni csoportjából, de nyilván nem ezt szeretnénk, és nem ez lenne a cél. Úgy tűnik, hogy ebben az évben ebből a párosból nem lesz semmi, amit én nagyon sajnálok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×