eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Sziget 2. nap: Amerika elnökei és Bob Marley fia a színpadon

A Sziget Fesztivál második napján a Nagyszínpad sztárja a Jamiroquai és a Kaiser Chiefs zenekar lesz, de a Világzenei Színpadon fellép Bob Marley 11. fia is.

A Nagyszínpadon délután három órától az amerikai The Presidents of the United States of America játszik humoros rockzenét, majd őket a svéd gördeszkás punkzenekar, a Millencolin követi.

Hat órától a Nagyszínpad első magyar fellépője, a Kispál és a Borz koncertezik, utánuk háromnegyed nyolckor a brit Kaiser Chiefs lép fel. A 2005 óta két nagylemezzel jelentkező indie-rock zenekar őszre ígéri harmadik albumát, aminek új számaiból feltehetőleg a ma esti koncerten is el fog hangozni néhány.

A Nagyszínpad ma esti utolsó fellépője a Jamiroquai lesz. A 1990-es évek óta népszerű acid jazz, funk és soul stílusú formáció, mely a Cosmic Girl, a Virtual Insanity vagy a Deeper Underground slágerek szerzője is, harmadszor jár Magyarországon, de először lép fel a Sziget közönsége előtt.

A Világzenei Nagyszínpadon az albán rézfúvósokból álló Fanfara Tiranát a finn Alamaailman Vasarat etnopunk zenekar követi. Háromnegyed nyolckor a mali zenei hagyományokat a blues-zal elegyítő énekesnő, Rokia Traoré ad koncertet, majd a Világzenei Nagyszínpad programját Bob Marley 11. gyermekének, Ky-Mani Marleynak a reggae koncertje zárja.

A Blues Színpadon háromnegyed nyolctól Török Ádám és a Mini játszik, őket Deák Bill Gyula és együttese követi. A Jazz Színpadon este kilencről a Babos Projekt Special játszik, majd az amerikai Rhoda Scott énekel.

A HammerWorld sátorban este fél tíztől a klasszikus metálzene egyik legnevesebb amerikai zenekara, az Iced Earth lép a színpadra, míg a Színház- és Táncsátornál fél tizenegytől Lajkó Félix zenél. Az Arany Ászok Színpadon tizenegy órakor kezd Péterfy Bori és zenekara, éjjel fél egykor pedig a ritmusos reggae zenét játszó Irie Maffia lép fel az A38 színpadán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×