eur:
389.47
usd:
361.7
bux:
68491.95
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hamarosan magyarul is olvashatjuk a 75 éves Umberto Eco új regényét

A 75. születésnapját pénteken ünneplő Umberto Eco lesz a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendége áprilisban. Az író, esztéta, irodalomtörténész legújabb regénye a könyvfesztiválra időzítve jelenik meg - mondta el az InfoRádiónak az Európa Könyvkiadó igazgatója.

Umberto Eco a tervek szerint a nyitónapon, április 12-én pódiumbeszélgetésen vesz részt, majd aznap este ünnepélyes keretek között veszi át a Budapest Nagydíjat, utána olvasótalálkozók és dedikálások vendége lesz.

A Nemzetközi Könyvfesztiválra időzítve jelenik meg Umberto Eco legújabb regénye, a Loana királynő titokzatos tüze.

A regény egy középkorú antikváriusról szól, aki betegségéből felépülve felfedezi, hogy elvesztette megélt emlékeit. Ezeket próbálja felkutatni nagyszülei vidéki házában, ahol gyerekkora nagy részét töltötte.

A regényről Barna Imre műfordító, az Európa Könyvkiadó igazgatója az InfoRádiónak elmondta: ez a szerző eddigi legszemélyesebb regénye, a korábbi könyveiben bujkáló életrajzi elemek itt leplezetlenül jönnek elő.

A könyv alcíme Képes regény, ennek megfelelően tele van képekkel, kordokumentumokkal - tette hozzá.

Az Európa Könyvkiadó Umberto Eco további három könyvét - Hat séta a fikció erdejében, Művészet és szépség a középkori esztétikában, Öt írás az erkölcsről - utánnyomásban adja ki a Nemzetközi Könyvfesztiválra, így bőven lesz mit dedikáltatniuk a rajongóknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×