eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Áldozatok holttestét keresik mentők a törökországi Hatayban 2023. február 17-én, tizenegy nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,7-es és 7,6-es erősségű két földrengés után. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a 42 ezret.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

ENSZ: az emberek szenvednek, nincs vesztegetni való idő

Lassan töltődik a Törökország megsegítésére szolgáló pénzalap.

Eddig a kért egymilliárd dollár 13 százaléka folyt be az ENSZ által létrehozott humanitárius alapba, amelyet a törökországi földrengés károsultjainak megsegítésére hirdettek meg – jelentette be Stéphane Dujarric ENSZ-szóvivő New Yorkban helyi idő szerint hétfőn.

A hozzájárulás állásáról az Anadolu török hírügynökség tudósítója kérdezte a szóvivőt.

A mintegy 5 millió túlélő 3 hónap időtartamra szóló megsegítését, a károsultak alapszükségleteinek biztosítását szolgáló alapra az ENSZ február 16-án tett közzé felhívást.

A pénz „lehetővé tenné a segélyszervezetek számára, hogy gyorsan növeljék a létfontosságú támogatást” – mondta akkor António Guterres, a világszervezet főtitkára. „Óriásiak az igények, az emberek szenvednek, és nincs vesztegetni való idő” – tette hozzá.

A február 6-i pusztító erejű földrengésnek a legfrissebb adatok szerint Törökországban 48 488 halálos áldozata volt. Közülük 6660 volt külföldi állampolgár, többségük szíriai.

A 7,7-es és 7,6-os erősségű földrengések több mint 13 millió embert érintettek 11 tartományban.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×