eur:
389.7
usd:
362.04
bux:
68474.07
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Rendszerváltás a Magyar Koalíció Pártjánál

Csáky Pált választotta a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) új elnökévé az MKP révkomáromi tisztújító közgyűlésén a 324 küldött. Fennállása óta eddig Bugár Béla volt a párt vezetője. Csáky Pál 14 szavazattal kapott többet az eddigi elnöknél.

Székfoglaló beszédében Csáky megköszönte a bizalmat, és felajánlotta: nyissák meg újra a nap során elfogadott alapszabályt, és annak módosításával tegye a közgyűlés lehetővé, hogy a párt fennállása óta pártelnökként jelentős érdemeket szerzett Bugár Béla számára tiszteletbeli elnöki tisztséget létesítsenek.

Csáky hasonló gesztust gyakorolt Duray Miklós felé, akinek eddigi tisztségét, a párt ügyvezető alelnöki posztját az alapszabály módosításával a közgyűlés szombaton megszüntette.

Az érezhetően sértett Bugár Béla megköszönte az eddigi bizalmat, és bejelentette: "örök időkig az MKP tagja, harcosa maradok, a parlamentben kitöltöm képviselői időmet, de tisztséget a továbbiakban már nem vállalok az MKP-ban."

A tisztújítás előtt hosszú hetekig úgy lehetett tudni, hogy Bugár egyetlen jelöltként pályázza meg ismét a posztot. Alig több mint egy héttel az MKP nyolcadik közgyűlése előtt Csáky Pál váratlanul bejelentette: korábbi szándékával ellentétben elszánta magát, és Bugár Béla kihívója lesz, egyebek között azért, mert az MKP megújulásra szorul.

Csáky szerint tarthatatlan, hogy Bugárt a háttérből egy állítólagos gazdasági lobbi irányítsa. Bugár határozottan cáfolta a gyanúsítgatást, Csáky pedig nem állt elő bizonyító erejű tényekkel, de állítását azzal erősítette meg, hogy a lobbi létezése, befolyása hosszú ideje nyílt titok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ralizik az OTP!

Ralizik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában iránykeresésre számíthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×