eur:
389.64
usd:
362.09
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hihetetlen videó és képek: "itt megszűnt az élet"

Négyméteres hófalakat emelt a szél az Amerikai Egyesült Államok Minnesota államában, ahol több város életét megbénította a rendkívüli időjárás. A Duluth-ban élő Barna Gergely az InfoRádiónak elmondta, hogy a repülőteret és az autópályát lezárták, az iskolák és a boltok pedig nem nyitottak ki. Hozzátette: annyi hó esett, hogy még a hókotrók sem tudnak dolgozni.

Mikor kezdődött a havazás?

Csütörtök reggel kezdődött, és eddig 36-37 centiméteres hó esett. A szél erős, 97 kilométer/órás sebességgel fúj. Nem engedték ki a

hókotrókat sem, mert szinte reménytelen a helyzet. A hatóságok mindenkit arra kérnek, hogy maradjanak otthon, az üzletek és az iskolák teljesen bezártak, megszűnt az élet. Vannak olyan részei a városnak, amelyek teljesen le vannak zárva, csak a mentőautóknak és a tűzoltóautóknak engedélyeztek hókotrót. Néhol nincs hó, más helyeken viszont 3-4 méteres a hófal.

Nagyon hideg is van?

Nem, mindössze -1, -2 Celsius fokot mértek. Az emberek készültek erre, mivel már hétfőtől lehetett tudni, hogy ilyen időjárás lesz, ezért sokan előre vásároltak, ami miatt a boltok készletei is kifogytak.

<

Reménytelenül...
(fotó: Duluth News Tribune) (képgaléria)
Mire lehet számítani, meddig tart ez az időjárás?

Szombatig lesz érvényben viharjelzés, addig várhatóan folyamatosan havazni fog. A hókotrók csak a hétvégén kezdik el az utak tisztítását, mert most nincs értelme, ugyanis az erős szél rögtön visszafújja a havat.

Balesetekről vagy áldozatokról lehet-e tudni?


Ennek az időjárásnak része volt az a tornádó, amely az ország déli részén, Alabamában csapott le egy iskolában, és 19 áldozatot követelt. Itt nem tudok halálos áldozatokról. Lezárták az autópályát és a repteret, így nagyobb balesetek nem történhettek.Az Egyesült Államok északi részén tomboló hóvihar kapcsán több házivideó is felkerült az internetre. Ezek közül választottunk ki kettőt.



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×