eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

MSZP: A kormány célja a feketegazdaság visszaszorítása

Az MSZP frakció támogatja a kormány feketegazdaság visszaszorítására tett intézkedéseit. Alexa Tibor a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselője szerint a fogyasztóvédelem tervezett erősítésével eredményesebben lehet küzdeni a feketegazdasággal szemben.

A kabinet jelenleg a fogyasztóvédelmi hatóságok anyagi, technikai és személyi feltételeinek jobbítását tűzte ki célul - hangsúlyozta a szocialista politikus, hozzátéve: az MSZP-frakció ehhez támogatást nyújt.

Alexa Tibor elmondta azt is, hogy feketegazdaság részben egy gazdasági kényszer miatt erősödött meg az elmúlt 17 évben Magyarországon, és bár kis mértékben, de mindenki részese lett akkor, amikor számla nélkül vásárolt egy terméket, vagy ha nem kötöttek megállapodást a szolgáltatójával.

A szocialista politikus hozzátette: egyszer már bebizonyosodott, hogy az adócsökkentés nem gyógyszer a feketegazdaság visszaszorítására, hiszen amikor az áfát csökkentette a kabinet, abból nem a vásárlók profitáltak, hanem a termelők és a kereskedők.

Alexa Tibor hangsúlyozta: a miniszterelnök 48 pontja azonban megoldás lehet a problémára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×