eur:
389.72
usd:
361.76
bux:
68439.02
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Terjeszkedik a kínai központ Budapesten

Öt üzleti szerződést írtak alá a pekingi magyar-kínai Gazdasági és Üzleti Fórumon. A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével tartott tanácskozáson elfogadták a budapesti Márkás Kínai Áruk Központja és a senjangi magyar ipari park létrehozásáról szóló egyezményt is.

A Kínai Márkás Áruk Központjáról aláírt szerződés azt jelenti, hogy Európában egyedül Budapesten jön létre egy olyan regionális kínai kereskedelmi központ, ahol a korszerű technológiát alkalmazó és csúcsminőségű termékeket gyártó nagy kínai cégek egy egész térségnek bemutatkozhatnak.

A már meglévő Asia Center és a vele szomszédos China Mart kibővítésével egymilliárd dollárért kiépülő beruházás a világon a második ilyen jellegű regionális elosztó központ lesz a közel-keleti térséget lefedő dubaji mellett.

Huszty András, a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánymegbízott úgy vélte: mintegy ezer kínai cég jelenik meg Magyarországon a közeljövőben.

Az ugyancsak Pekingben tárgyaló gazdasági és közlekedési miniszter időközben Kínával közös kockázatitőke-alap létrehozását szorgalmazta.

Kóka János elképzelése szerint az alap az egymás országában megvalósuló beruházásokat, főként a kis- és középvállalkozások közös projektjeit támogatná.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×