eur:
389.66
usd:
361.98
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nem olvassák le a villanyórákat, hanem becsülnek

Bár augusztus 1-jétől jelentősen emelkedett az áram ára, a Budapesti Elektromos Művek nem olvassa le a villanyórák aktuális állását, hanem arányosítással fogja megosztani a fogyasztók számláját - mondta el az InfoRádiónak Boross Norbert a cég kommunikációs igazgatója. Akinek nem felel meg ez a számítási mód, az bediktálhatja óraállását a szolgáltatónak.

Egész egyszerűen lehetetlen volt az országban lévő 4 millió villanyórát leolvasni az áremelkedés pillanatában, ezért kezdték el alkalmazni az arányosítás módszerét, amellyel a cégek számítógépes rendszere az általános fogyasztói szokásokat figyelembe véve a lehető legpontosabb becslést adja arra, hogy az áremelés pillanatában hol állhatott a villanyóra - derült ki Boross Norbert szavaiból.

Ez a számítási módszer a Budapesti Elektromos Művek kommunikációs igazgatója szerint az emberek 99, 95 százalékának megfelelő megoldást jelent, azok pedig, akik úgy gondolják, hogy az ő fogyasztásuk nem egyenletes, az áramszolgáltatók ingyenes telefonszámán bediktálhatják óraállásukat.

Általában azonban nagyon kevesen élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen nemigen lehet vele nyerni - hangsúlyozta Boross Norbert, hozzátéve, hogy ha valaki direkt nem pontos számot diktál be, azon is maximum néhány tíz forintot tud nyerni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?

Finis - Sok politikus lesz ma az utcán

Délután négy órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az egyéni jelölteknél a június 9-ei önkormányzati választásra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×