eur:
389.7
usd:
362.04
bux:
68474.07
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Védőöltözetet viselő orvos mári egy Pekingből érkezett utas testhőmérsékletét a moszkvai Jaroszlavszkij pályaudvaron 2020. január 31-én. A nap folyamán két új koronavírus-fertőzött személyt azonosítottak Oroszországban. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) január 30-án este hirdetett nemzetközi vészhelyzetet a koronavírus miatt. Az új koronavírus eddig csaknem tízezer embert fertőzött meg, a halottak száma pedig elérte a 213-at Kínában, valamint szórványos eseteket jelentettek több mint 20 országból.
Nyitókép: Védőöltözetet viselő orvos méri egy Pekingből érkezett utas testhőmérsékletét a moszkvai Jaroszlavszkij pályaudvaron 2020. január 31-én. MTI/AP/Pavel Golovkin

Továbbra is koronavírus-mentes Magyarország

Nem igazolódott az új koronavírus jelenléte abban a mintában, amit Debrecenből kapott a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laboratóriuma.

Az országos tisztifőorvos délutáni sajtótájékoztatóján mondta el, hogy Magyarországon továbbra sincs koronavírusos beteg, de a nap folyamán érkezett egy minta Debrecenből, amelynek laboratóriumi eredménye hamarosan meglesz. Müller Cecília akkor úgy fogalmazott, hogy két ember esetében merült fel a gyanú: egyiküknél kizárták a betegség lehetőségét, de másikuknál laboratóriumi vizsgálatot végeznek.

Az NNK péntek este közölte az MTI-vel, hogy a vizsgált minta negatív.

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó új koronavírus (nCoV-2019) influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat.

A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben.

Kínában péntekig csaknem tízezer ember fertőződött meg, és 213 ember meghalt.

A vírus további 20 országban jelent meg, halálos áldozatot Kínán kívül nem szedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ralizik az OTP!

Ralizik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában iránykeresésre számíthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×