eur:
389.15
usd:
361.32
bux:
68450.8
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Pert indítanak az állam ellen a korábban erőszakolással gyanúsított rendőrök

Immár tanúként hallgatta ki az ügyészség azt az öt rendőrt, akik miatt a Múzeum körúti állítólagos erőszak miatt indult eljárás. Az ügyben kiderült, hogy a rendőrök nem követtek el bűncselekményt, ezért velük szemben megszüntették az eljárást. A fiatal lány ellen viszont - aki azt állította, hogy öt rendőr igazoltatta, majd kettő megerőszakolta - hamis vád miatt eljárás indult.

A rendőrök várhatóan pert indítanak a magyar állam ellen is - mondta az InfoRádióban Magyar György ügyvéd.

Elmondta: a rendőrökkel szemben bűncselekmény hiányában jogerősen megszűntették a büntetőeljárást, ez pedig lehetőséget ad számukra arra, hogy jogi lépéseket tegyenek.

Felléphetnek a nővel szemben, de a magyar állammal szemben is, hiszen 30 napos fogva tartásuk miatt jelentős joghátrány érte őket - tette hozzá.

Az ügyvéd azt nem árulta el, hogy az öt férfi mekkora összeget követel majd, csak annyit mondott: sok mindent figyelembe kell venniük ennek meghatározásakor, például azt is, hogy megismerik őket az utcán, mutogatnak rájuk.

Az öt rendőrnek márciusban még a katonai bíróság elé kell állnia, mert kötelességszegés szolgálatban vétsége miatt eljárás indult ellenük.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Leszúrt a forint

Leszúrt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×