eur:
389.52
usd:
361.85
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Demszky beszámolót kért a BKV busztenderről

Beszámolót kért a főpolgármester és városüzemeltetési helyettese is a BKV busztenderének hátteréről. Ellenzéki vélemények szerint a buszokat drágán venné a BKV, és egy olyan cég közvetítene, amely kapcsolatba hozható Antal Attila BKV-vezérigazgató fiával.

A BKV-buszok vásárlásával kapcsolatban megjelent különböző hírek valóságtartalmának vizsgálatára kérte városüzemeltetési helyettesét, Hagyó Miklóst a főpolgármester. Demszky Gábor hangoztatta: annak érdekében kérte Hagyó Miklóst a vizsgálatra, hogy ez a tisztázás módszeres és szisztematikus legyen, ne csak sajtóinformációkra hagyatkozzanak ez ügyben.

A főpolgármester azt várja városüzemeltetési helyettesétől, hogy a Főpolgármesteri Kabinet jövő hétfői ülésén írásban számoljon be a buszvásárlás valamennyi körülményeiről.

Hagyó Miklós közleményben tudatta, hogy Demszky Gábor felkérését megelőzően, már szerdán levélben fordult a BKV Zrt. vezérigazgatójához, s felkérte, hogy sürgős felvilágosítással, vezetői beszámolóval szolgáljon. A főpolgármester-helyettes hozzátette, hogy a vállalat tenderkiírása alapján ajánlatok érkezhettek a BKV-hoz, és ezt követően fog eldőlni a tender eredményessége.

A KDNP fővárosi frakciója a Közbeszerzési Döntőbizottság elnökéhez fordul a BKV busztendere miatt - mondta Bagdy Gábor, a képviselőcsoport vezetője sajtótájékoztatón. A frakcióvezető közölte, hogy álláspontjuk szerint a közlekedési vállalatnak nem szabad megkötnie a szerződést az Alfa Busz-Volvo konzorciummal, mert "abban gyanús elemek vannak".

Az ellenzéki politikus szerint 3,5-4 milliárd forint összértékű tenderrel eleve kereskedőket céloztak meg, amitől drágábbá válik a közbeszerzés. Hozzátette: Antal Attilának, a BKV vezérigazgatójának fia annál a cégnél dolgozik, amely egyedül adott ajánlatot a vállalatnak, sőt ő volt az összekötő a cég és a közlekedési vállalat között.

Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese ugyanakkor még szerdán azt közölte, hogy a közlekedési cég vezérigazgatójának fia soha nem állt az ügyletet közvetítő Alfa Busz Kft. alkalmazásában.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×