eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lendvai most önkritikus

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint Magyarország ugyan romló közérzettel, de veszi az akadályt, és 2007-ben rálépett a változások útjára. Lendvai Ildikó évértékelő sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy idén a kormányoldal közepesen vizsgázott.

A komoly erőpróbák és a nehéz vizsgák éve volt a 2007-es esztendő az ország és a kormány számára is - mondta az MSZP frakcióvezetője évértékelő beszédében.

Az 5-6 százalékos reálbércsökkenés tükrében Lendvai Ildikó úgy fogalmazott, hogy a Bokros-csomag több anyagi nehézséget okozott, de most több új dolgot kell megtanulni.

A szocialista politikus a 2007-es év legfontosabb parlamenti intézkedései között említette az egészségbiztosítási törvény mellett a fenntartott nyugdíjkorrekciót, a közpénzek kezeléséről szóló összeférhetetlenségi törvényt és a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló jogszabályt.

Lendvai Ildikó hangsúlyozta: a kormányoldal idén közepesen vizsgázott.

Kifejtettte: az MSZP baloldali politikát folytatott, és a szolidaritás intézményesült az egészségügy, a nyugdíj és az oktatás átalakításánál, de nem segítette kellőképpen eligazodni az embereket a változásokban.

A szocialista frakcióvezető szerint csúfos példája ennek az egészségbiztosítási törvény, de lesz egy évük, hogy azt elmagyarázzák az embereknek.

Lendvai Ildikó kiemelte: jövőre tovább mennek a változások útján, 2008-ban sem lesz politikai rükverc.

A jövő év első fele a népszavazásról fog szólni, de ezzel elveszik a falatnyi békét, utána azonban lesz lehetőség a párbeszédre - emelte ki az MSZP-s politikus.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×