eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Új stratégiát hirdetett a rendőrség

A schengeni csatlakozás, illetve a határőrség és a rendőrség integrációja új feladatok elé állítja a rendvédelmi szervet - mondta az országos rendőrfőkapitány. A rendőrség hét fő területen tervez hatékonyabb munkát.

Bencze József hangsúlyozta: a december 21-i schengeni tagság új feladatokat ad az integrált rendőrségnek; a határőrséggel összevont rendvédelmi szervnek 1.100 kilométer külső, nem schengeni határt kell felügyelnie.

Az országos főkapitány kijelentette: a Védőbástya programban hét fő területen, hét pilléren terveznek hatékonyabb munkát. Ezek a mindennapok biztonsága, a felelős közlekedés az utakon, nyitott határok a polgároknak, zárt kapuk a bűnözésnek, aktív kapcsolat a nyilvánossággal, korszerű technológiák, valamint a példamutató szervezet és a becsületes rendőrség.

A rendőrség nagyobb figyelmet fordít a közokirat-hamisításra, mert a schengeni csatlakozással a rendvédelmi szerv dolgozóinak több száz okmányt kell majd felismerniük. Kiemelten kezelik majd az erőszakos és a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket, valamint a családon belüli erőszakot.

A csatlakozás után tovább erősítik a szomszédos schengeni tagok rendőrségeivel való kapcsolatot, például az olyan események biztosításánál, mint a Sziget Fesztivál és a Forma-1-es Magyar Nagydíj.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×