eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Növényi szex és ősembervacsora

A növények szexuális életével és a bronzkori ember ételeivel is megismerkedhetnek azok, akik pénteken ellátogatnak a Magyar Tudományos Akadémia martonvásári Mezőgazdasági Kutatóintézetébe.

Az Európai Bizottság által támogatott Kutatók éjszakája elnevezésű családi program keretében az érdeklődők megnézhetik Közép-Európa legnagyobb klímakamra-rendszerét is, ahol a kutatók szélsőséges időjárási körülményeket képesek teremteni, hogy hideg-, vagy éppen aszálytűrő növényeket nemesítsenek.

Gémesné dr. Juhász Anikó, az intézet munkatársa az InfoRádióban elmondta: a látogatók megismerkedhetnek a földön uralkodó különböző klimatikus viszonyokkal, a sarkkörtől az Egyenlítőig. De azt is megnézhetik, hogyan folyik egy kutatási kísérlet.

A gyermekek elsajátíthatják a növényi preparátumok készítését, a saját preparátumaikat pedig a kutatásoknál használt mikroszkópok alatt vizsgálhatják meg. Sőt, egy különleges mikroszkóp segítségével a búza kromoszómáit is megnézhetik.

A sejtbiológiai osztály munkatársai pedig a "növényi szexet", a búzanövények intimitását ismertetik meg a látogatókkal.

Az éjfélig tartó programoknál a kutatók nyújtanak segítséget, és teszik érthetővé munkájukat még a gyermekek számára is.

Aki pedig komolyzenére vágyna, azt egy Beethoven-koncertre várják a program szervezői.

Ha többet akar tudni a Kutatók éjszakája programsorozatról, kattintson ide.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×