eur:
389.62
usd:
362
bux:
68452.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Álpap garázdálkodott a Szent János Kórházban

Pénztárcákat, mobiltelefonokat, ékszereket, orvosi műszereket lopnak a leggyakrabban a kórházakban. A fővárosi önkormányzat egységes biztonsági rendszerrel védené a tolvajoktól a betegeket.

Pénztárca, mobil, ékszer, okmányok, gyógyszerek, orvosi műszerek - ezek együtt, de külön-külön is toplistás eszközök a kórházi lopásokról készült jegyzőkönyvekben - írja a Népszabadság. A fővárosi önkormányzat egységes biztonsági rendszerrel védené a tolvajoktól a betegeket. Reverendát húzott, papnak öltözött egy tolvaj nemrég a Szent János Kórházban, mégis lebukott. Látogatási idő alatt a gyerekosztály orvosi szobájából vitte volna magával az ügyeletes táskáját az álpap, amikor egy doktornőbe ütközött az ajtóban - idézi fel a napilapnak a történteket az intézet főrendésze.

A búza világpiaci árának emelkedése és az aszály miatt Európa-szerte drágultak, s várhatóan tovább drágulnak az élelmiszerek - számol be róla a Magyar Nemzet. Németországban például a vaj ára 40 százalékkal nőtt, Romániában több termék ára közelít az uniós szinthez. Statisztikai felmérések szerint a németek például havi négy euróval - azaz mintegy ezer forinttal - adnak majd ki többet a tejtermékekre. A csehországi és a romániai helyzet részleteiről a napilapban olvashatnak.

Várhatóan 45 ezer munkavállalóval emelkedhet az alkalmazásban állók száma 2008. március végéig. - számol be róla a Világgazdaság. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb munkaerő-gazdálkodási felmérése alapján a legnagyobb létszámnövekedés a gépiparban lehet, itt csaknem tízezren számíthatnak új állásra. Ezenkívül a kereskedelem, a javítás, az építőipar, továbbá a fém alapanyagok, a fémfeldolgozási cikkek, a textília, a bőrtermékek gyártása és a szálláshely-szolgáltatás területén működő cégeknél lesz könnyebb elhelyezkedni. Sőt az élelmiszer, ital, dohány gyártásából profitáló vállalkozások is több munkaerőt foglalkoztatnak majd.

Egy markáns adóreformban, illetve az adminisztratív terhek csökkentésében látják a szakértők a hosszú távú gazdasági növekedés kulcsát. A vállalatvezetők és az elemzők a Napi Gazdaságnak hangsúlyozzák: ennek előfeltétele a hosszú távú stratégia, a kiszámíthatóság és az átláthatóság megléte, amelyek most hiányoznak a magyar gazdaságból. Ha változik a helyzet, újra erőre kaphatnak a beruházások, amelyek a nettó export mellett a gazdaság erejét adják egy egészséges szerkezetben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×