eur:
389.71
usd:
361.82
bux:
68443.23
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Száz hektáron ég az erdő Kéleshalomnál

Csaknem száz hektáron ég az erdő a Kiskunhalas, Kéleshalom, Imrehegy és Császártöltés települések közötti területen. Az oltáshoz helikopterre és tűzoltóvonatra is szükség van - mondta el az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Röviddel délelőtt tíz óra után csaptak fel a lángok a fenyvesben, a viharos szél miatt pedig gyorsan terjedt a tűz - mondta az InfoRádiónak Dobson Tibor.

Jelenleg mintegy száz hektáron ég az erdő, a tűz azonban egyelőre nem veszélyezteti közvetlenül a lakosságot vagy a közlekedést - tette hozzá az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A lángokat 70 tűzoltó próbálja megfékezni, akik 20 autóval érkeztek a helyszínre. Az oltásthoz kirendelték a MÁV tűzoltóvonatát és egy helikoptert is - közölte Dobson Tibor.

Hozzáfűzte: az oltásnál problémát okoz, hogy továbbra is erős a szél, és nehezen járható terep.

Rákosi Mihály alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a tűz miatt le kellett zárni a Kiskunhalast Kecellel összekötő út érintett szakaszát, ezért a két település között csak kerülő úton lehet közlekedni.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×