eur:
389.79
usd:
361.94
bux:
68516.61
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Anyagi gondok miatt több előadás is elmarad a Művészetek Völgyében

Nagyvázsony csatlakozása és határon túli társulatok vendégjátékai is szerepelnek a 19. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye újdonságai között. A július 27-től augusztus 5-ig tartó programsorozatban 1200 rendezvény kap helyet - mondta Márta István. A fesztiváligazgató kiemelte, hogy a pénzügyi gondok miatt több előadás is elmarad.

A Művészetek Völgye eddigi hat településéhez, Kapolcshoz, Taliándörögdhöz, Vigántpetendhez, Monostorapátihoz, Pulához és Öcshöz idén csatlakozik Nagyvázsony is - mondta az InfoRádiónak Márta István.

A fesztiváligazgató kiemelte, hogy a kiváló építészeti örökséggel és történelmi emlékekkel rendelkező településsel összehangolják a programokat, és ha beválik az együttműködés, akkor a következő évtől már teljes értékű helyszíne lesz a fesztiválnak.

Márta István hangsúlyozta, hogy az idei, immár 19. fesztiválon a gyermekekre és a családokra kiemelten figyelnek, ezt jelzi, hogy a Kolibri Színház több mint száz programmal jelentkezik, míg a Bárka Színház is gyerekprogramokkal vesz részt a fesztiválon.

A Művészetek Völgye fesztiváligazgatója közölte, hogy 14 határon túli színházi társulat lép fel a 13. századi taliándörögdi klastromnál.

Az anyagi nehézségek miatt elmarad közel negyven program, többek között az Új Színház, a Merlin Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház, a Frenák Pál Társulat, és a Színház és Filmművészeti Egyetem növendékeinek előadása is - hangsúlyozta Márta István.

A pénzügyi gondok enyhítésére Hiller István kulturális miniszter a miniszteri keretből biztosított 15 millió forintos gyorssegélyt a Művészetek Völgyének, egy bank pedig 10 milliót utalt át.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×