eur:
389.71
usd:
362.01
bux:
68457.88
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hamarosan kapható lesz a füstmentes e-cigaretta

Hamarosan kapható lesz Magyarországon az e-cigaretta, amely a forgalmazó szerint kevésbé káros az egészségre, mint a hagyományos dohányzás. Dóczi Zsolt, az elektromos cigarettát forgalmazó cég médiamenedzsere elmondta: az e-cigaretta használatával a passzív dohányzás is megszűnik.

Az elektromos cigaretta egy akkumulátor segítségével a benne található nikotinoldatot hő és rezgés útján vízgőzzé alakítja át. Ebben a gőzben nincs kátrány, se szén-monoxid - mondta az InfoRádiónak az eszközt forgalmazó cég médiamenedzsere.

Dóczi Zsolt hozzáette: a cigaretta működési elve hasonló a hagyományoséhoz, így a dohányzás élménye is megegyezik az eredetivel.

Az elektromos cigarettából csak nikotin kerül a szervezetbe, kátrány nem, és megszűnik a passzív dohányzás, mert az eszköz nem füstöt, hanem gőzt bocsát ki.

Dóczi Zsolt hozzátette: az e-cigaretta használata egészségesebb, mint a hagyományos dohányzás, de senkinek sem javasolják, hogy nemdohányzóként rászokjon.

Háromféle elektromos cigaretta kerül majd forgalomba. A szivarméretű közel 20 ezer, a cigaretta méretű pedig csaknem 30 ezer forintba kerül majd, de piacra dobnak még egy úgynevezett miniszivart is.

Az elektromos cigarettában található nikotinkapszula ára, amely körülbelül három-öt doboz cigaretta nikotintartalmának felel meg, közel 800 forint lesz, így "egy doboznyi" elektronikus dohányzás 160 és 230 forint közötti összegbe kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×