eur:
389.68
usd:
361.89
bux:
68428.13
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Közös sztrájkbizottságot hoztak létre az egyetemi klinikák

Akár a munkabeszüntetés is elképzelhető a négy magyarországi orvosegyetem klinikáin, ha az egyetemi szakszervezetek által létrehozott közös szövetség tárgyalásai a kormánnyal nem vezetnek eredményre.

Az orvosi egyetemek klinikáinak finanszírozása ellehetetlenült - mondta az InfoRádiónak a szerdán megalakult Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetségének elnöke. Berki Zoltán hozzátette: a nyomásgyakorlásra akciósorozatot terveznek, és a miniszterelnökkel akarnak tárgyalni.

Kijelentette, hogy az ország négy orvosi egyetemétől összesen 11 milliárd forintot vont el a kormányzat. Mivel közösek a céljaik, ezért az egyetemek közös sztrájkbizottságot hoztak létre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Csúnya bukó lehet a vége, ha erre nem figyelsz az adóbevallásnál

Csúnya bukó lehet a vége, ha erre nem figyelsz az adóbevallásnál

Bár az szja-bevalláshoz tartozó nyilatkozat kevesebb mint egy perc alatt kitölthető, ezt elmulasztva mégis évente több milliárd forint adóvisszatérítésről mondanak le a nyugdíj-, illetve egészségpénztári tagsággal rendelkező magánszemélyek. A jó hír az, hogy egyre többen figyelnek oda és egyre kevesebb pénzt hagynak így veszendőbe menni, viszont az átlagos pénztártag továbbra is nagyon messze van attól, hogy teljes egészében ki tudja használni az szja-visszatérítési plafont - közölte az ÖPOSZ.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×