eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lehet, hogy tizenkét megyénk lesz?

Tizenkettő vagy tizennégy nagymegyéből álló középszintű közigazgatási egység bevezetéséről is tárgyal a Kormány-Önkormányzatok Egyeztető Fóruma. Erről az önkormányzati és területfejlesztési miniszter beszélt az InfoRádió kérdésére.

A középszintű közigazgatási rendszer megerősítéséről határozott keddi ülésén a Kormány-Önkormányzatok Egyeztető Fóruma - jelentette be az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Lamperth Mónika elmondta: az elmúlt hónapokban megalakult egy 14 tagú munkacsoport, amelynek az lesz a feladata, hogy a folyamatban lévő önkormányzati reformot véleményezze, és tegyen javaslatot az egyeztető fórumnak.

Szerinte a jelenlegi megyerendszer fenntarthatatlan, a munkacsoport négy erre irányuló átalakítási javaslatából kettőt talált az egyeztető fórum tárgyalásra alkalmasnak. Ezek szerint a tárca vagy a választott regionális önkormányzatok vagy az úgynevezett nagymegyerendszer mellett teszi le a voksát.

Ez utóbbi azt jelentené, hogy tizenkettő-tizennégy nagymegye rendelkezne megerősített hatáskörű középszintű önkormányzattal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×