eur:
389.67
usd:
362.13
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

BKV, 2008 tavasz - nézze meg!

Új formaruhákat kapnak a BKV dolgozók. A Makány Márta divattervező által jegyzett új ruhakollekció a dolgozók szerint rendkívül kényelmes. A már megszokott sötétkék és zöld színek maradnak, a BKV vezetői szerint ugyanis ez a színösszeállítás már a közlekedési cég védjegyévé vált. A régi ruhák lecserélése 150 millió forintjába kerül a közlekedési vállalatnak.

Rendkívüli divatbemutató színhelye volt a BKV Dél-Budai Metróigazgatóság székháza. Két férfi és két női modell mutatta be azokat az új formaruhákat, amelyeket egy divattervező készített a közlekedési cég dolgozói számára.

A tervező Makány Márta az InfoRádiónak elmondta: az új BKV-s ruhák mind természetes alapanyagokból készültek. Azt is figyelembe vették, hogy a dolgozók különböző korosztályúak és nem egyforma a testalkatuk. A ruhákat ráadásul úgy kellett megtervezni, hogy ne csak irodai munkára, hanem például járművezetésre is alkalmasak legyenek.

Szerinte az új öltözet sokkal inkább tűnik egyenruhának, mint az eddigiek, mivel nem csak egy behímzett BKV-logo utal a cégre. Minden ruhadarabon van valamilyen karakteres jelzés, amely utal a vállalatra.

A BKV-nak jelenleg hétezer dolgozója van, a közlekedési cég évente 150 millió forintot költ formaruhákra, azaz dolgozónként 21 ezer forintot. A közlekedési vállalat vezérigazgató-helyettese azt mondja, hogy ez az összeg nem emelkedik, de a ruhák divatosabbak lesznek.

Donáth Zoltán szerint a vállalat új imidzsének az utcán is meg kell jelennie.

Az új ruhákra egyelőre azonban még várniuk kell a dolgozóknak. Az elhúzódó közbeszerzési eljárás miatt ugyanis legkorábban jövő tavasszal kezdik el lecserélni a BKV dolgozók régi ruháit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×