eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Napi 8 milliót hoz a BKV-nak a szigor

A tavalyi évet 11 milliárd forintos veszteséggel zárta a BKV, idén 15 milliárd forintos deficitre számítanak - mondta az InfoRádiónak Tóth Norbert a BKV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy a márciusban megkezdődött szigorúbb jegyellenőrzés napi nyolcmillió forinttal emeli a bevételeket.

Csaknem 60 milliárd forinttal emelkedett tavaly a közlekedési vállalat mérlegfőösszege, köszönhetően a Combino-villamosok és a Volvo-buszok beszerzésének, valamint a metróépítésnek és felújításnak.

A többlet egy része jegybevételekből, másik része pedig az állami támogatás növekedéséből származott - közölte Tóth Norbert.

Idén azonban már 15 milliárd forintos veszteségre számít a BKV, az áfaemelés ugyanis csökkentette bevételeiket, míg az infláció jelentősen megnövelte a kiadásokat.

A gazdasági vezérigazgató-helyettes elmondta azt is: amióta szigorították az ellenőrzéseket a járatokon, napi 8 millió forinttal emelkedett a vállalat jegyek és bérletek eladásából származó bevétele.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×