eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Divatból éheztette magát halálra a várandós asszony?

A túlzásba vitt tisztítókúrák a fogyasztói társadalom jellemzői, és összefüggenek azzal a stresszel is, amit az emberekre szennyként özönlő információk okoznak - mondta az InfoRádió által megkérdezett pszichiáter. Nemrég a rendőrség halva talált egy várandós asszonyt, aki böjtkúrát tartott.

A rendőrség néhány napja talált rá egy családra, amely rendszeresen tartott böjtkúrát. A várandós anya már egy napja halott volt, amikor megtalálták. A családfőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Kiderült, hogy a férfi és az élettársa már napok óta semmit nem ettek, csak folyadékot ittak. Kétéves kislányuk a férfi elmondása szerint azonban rendszeresen evett, gyümölcsöt és anyatejet. A gyermek mindössze hat kilós, jelenleg vizsgálják, hogy kis termetű, vagy alultáplált-e.

Belső Nóra pszichiáter szerint a böjtölés is egy divatirányzat, amelyet mint minden más divatot, sokan túlzásba visznek. Vannak, akik már az aszkétizmustól sem riadnak vissza, csak hogy egy magasabb szinten űzhessék a diétát.

Mint mondta, a mai ember számára az egyik legnagyobb áldás egyben a legnagyobb teher is. Az, hogy az információ gyorsan és szinte korlátlanul eljut hozzánk - például a káros anyagokról, az egészségtelen étkezésről szóló hírek -, stresszt okoz. Ettől pedig mindenki meg akar szabadulni.

Szerinte a böjtölő család férfi tagjának elmeállapotát mindenképpen vizsgálni kell, mert nem valószínű, hogy józanul látta volna tettének következményeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×