eur:
389.14
usd:
361.27
bux:
68455.09
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szálloda épülhet a fővárosi vidámpark területén

Exkluzív, nagykapacitású szálloda épülhet a vidámpark területének egy részén - mondta az InfoRádióban a gazdasági főpolgármester-helyettes.

Ikvai-Szabó Imre úgy fogalmazott: a Városliget jelenlegi állapota nem annyira nívós, hogy ne férjen rá a fejlesztés, hozzátéve: jelenleg a szakemberek azon dolgoznak, hogy miként terjeszkedhetne a Fővárosi Növény- és Állatkert a vidámpark területén.

Erre akkor van lehetőség, ha a vidámpark egyes funkció máshova költöznek, megtartva a műemléki épületeket és szolgáltatásokat, mint amilyen a hullámvasút és a körhinta - árnyalta a képet a főpolgármester-helyettes, aki szerint több terület is szóba kerülhet a vidámpark új helyszíneként.

A szabad demokrata városvezető kérdésre válaszolva közölte: turisztikával összefüggő ingatlanfejlesztő beruházást tart elképzelhetőnek a vidámpark területének egy részén.

Ikvai Szabó-Imre úgy véli: nagy szükség lenne egy nagykapacitású exkluzív szállodára, hiszen az állatkerten, a vidámparkon, a Fővárosi Nagycirkuszon és a műjégpályán kívül maga a Városliget is vonzza a turistákat.

A főpolgármester-helyettes abban reménykedik, hogy ez a projekt kiemelt fejlesztéssé válhat még az első fél évben, majd gyorsan elkészülhet a megvalósíthatósági tanulmány.

Ha ez sikerül, akkor jövőre beindulhat a program - fűzte hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×