eur:
389.62
usd:
362.01
bux:
68430.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fidesz: Gyurcsány nemzetközi hazudozó lett

A szocialistáknak mindig az az utolsó eszközük, hogy antiszemitának nevezik a politikai ellenfelüket - reagált Répássy Róbert a The Timesban megjelent Gyurcsány Ferenccel készült interjúra. Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az InfoRádióban elmondta: a Fidesz nem vállal érdekközösséget az antiszemitákkal, tehát Gyurcsány Ferenc hazudott a The Timesnak, és azon keresztül az egész világnak.

Gyurcsány Ferenc a The Timesnak adott interjúban azt állítja, a Fidesz érdekközösségben áll a szélsőjobboldali antiszemita erőkkel. Hogyan reagálnak erre a kijelentésre?

A szocialistáknak mindig ez az utolsó eszközük, hogy antiszemitának nevezik a politikai ellenfelüket, amikor saját népszerűségük a mélyponton van. Gyurcsány Ferencről tudható, hogy nemzetközi hazudozó lett, hiszen a "Hazugság Openen" nyolcadik helyet szerzett. Szomorú, hogy a külföldi sajtóban is a magyar kormányfőn röhögött a fél világ, amikor kiderült róla, hogy hazudott a népének.

Gyurcsány Ferenc az interjúban leginkább azt kifogásolja, hogy egy Kossuth téri rendezvényen a tüntetők egy része felolvasott egy névsort a feltételezetten zsidó származású politikusokról, majd egy órával később a Fidesz politikusai felléptek ugyanarra a színpadra, de nem határolódtak el ettől. Miért nem történt ez meg?

Gyurcsány Ferenc ebben az interjúban is hazudik. Nem azon a színpadon történt a Fidesz politikusainak a fellépése, és különösen nem abból az apropóból, mert felolvastak bizonyos neveket. A Fidesz egyik politikusa éppen arra intette az egybegyűlteket, hogy az erőszak nem jó válasz a hazugságra, éppen a békés gyülekezésre hívta fel a jelenlévőket. Tehát Gyurcsány Ferenc több szempontból is hazudik, amikor azt állítja, hogy Fidesz közösséget vállalt volna ezekkel az akciókkal.

A kormányfő azt mondja az interjúban, hogy az Árpád-sávos zászló alatt magyar zsidók ezreit hurcolták el Auschwitzba. Mi erről a Fidesz álláspontja?

Gyurcsány Ferenc egy történelmi szimbólumot szándékosan félreértelmez, hiszen a nyilaskeresztes zászlónak a nyilaskereszt volt a lényege, ez fejezi ki az önkényuralmi jelképet. A nyilaskereszttől megszabadított történelmi zászló az Árpád-sávos zászló. Hogy mennyire legális az Árpád-sávos zászló vagy címer használata, azt mutatja, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalnak a címerében is megjelenik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×