eur:
389.51
usd:
361.9
bux:
68422.58
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szilvásy: állami vezetők meggyilkolását tervezik szélsőségesek

Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter azt mondta: a nemzetbiztonsági szolgálatok értesülései szerint szélsőségesek állami vezetők meggyilkolását tervezik. Közölte: március 15-éig mindenképpen marad a kordon a Parlament előtt.

Szilvásy György a Nemzetbiztonsági Kabinet ülése után elmondta: a szakszolgálatok információi szerint szélsőséges csoportok az épület elleni merényletre és állami vezetők meggyilkolására készülnek.

A kancelláriaminiszter közölte: kezdeményezik az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának összehívását, hogy a helyzetről tájékoztathassák a parlamenti erőket.

Szilvásy György szerint hiteles információk vannak arról, hogy terveiket összehangoló szélsőséges csoportok erőszakos akciókat készítenek elő.

Meg akarják osztani a rendőrség erejét, és fő céljuk a Kossuth tér megszerzése - jelentette ki.

Szélsőséges csoportok olyan tervet is készítettek, hogy megpróbálnak bejutni a Parlament épületébe. Egyes politikusok rendszeresen kapnak fenyegetéseket, magán- és hivatalos programjaikat megpróbálják megzavarni - mondta Szilvásy György.

A csoportok február 2. után néhány nap alatt megerősödtek, akcióik előkészítésébe futballhuligánokat és szkinhedeket is bevonnak, és "a közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakkal szerelik fel magukat" - közölte a miniszter.

Hozzátette: az Országház épülete, valamint az állami vezetők elleni fenyegetések száma október 23. után megsokszorozódott, a fideszes politikusok pénteki kordonbontó akciója óta pedig újabb fenyegetéshullám kezdődött.

A miniszter közölte: a szakszolgálatok a március 15-ei ünnepségek időszakában számítanak az erőszakos akciók csúcspontjára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×