eur:
389.62
usd:
362.01
bux:
68430.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fidesz: milliárdos kiadást okoz a Kossuth-téri kordon

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy az MSZP szombaton elutasította azt a kérésüket, hogy tegyenek meg mindent a Kossuth téri kordonok eltávolítása érdekében. Balsai István ellenzéki képviselő szerint a kordon fenntartása milliárdos kiadást okoz.

Szájer József, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott: kérésük elutasításával Hiller István, az MSZP elnöke, és Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető bűnrészességet vállalt a kormány és a rendőrség magatartásával.

Szájer József az InfoRádióban úgy fogalmazott: elfogadhatatlan pártja számára, hogy 16 évvel a rendszerváltoztatás után a kabinet és a karhatalom nyíltan alkotmánysértő módon korlátozza az emberek véleménynyilvánításhoz, szóláshoz és gyülekezéshez fűződő jogait.

Balsai István fideszes országgyűlési képviselő az InfoRádióban kijelentette: milliárdos összeget emészt fel ez az alaptalan, jogszerűtlen és teljesen indokolatlan akció, amelynek célja a polgárok megfélemlítése, és amely rendőrök százait kényszeríti felesleges munkára.

Balsai István szerint nevetséges az MSZP válasza, mert a szocialisták rendőrszakmai döntésnek tekintik azt, hogy a rendőrség több hónapon keresztül egy alkotmányos alapjogot korlátoz.

A rendőrség mögé bújva igyekeznek fenntartani ezt a helyzetet - vélekedett a politikus.

Hiller István, az MSZP elnöke és Lendvai Ildikó frakcióvezető a nekik címzett levélre válaszolva úgy fogalmazott: az ellenzéki párt azt várja a kormánytól, hogy a jogállamot sértő módon adjon politikai utasításokat a rendőrségnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×