Nyitókép: Youtube

Dráma a pályán: meccs közben esett össze az NFL-játékos, a pályán élesztették újra - videó

Infostart
2023. január 3. 08:48
A játékosnak leállt a szíve egy ütközést követően, kritikus állapotban van.

A Buffalo Bills és a Cincinnati Bengals mérkőzését az eset után félbe is szakították. Damar Hamlin, a Bills játékosa Tee Higgins-szel ütközött, ellenfele jobb válla érte a mellkasát. Az ütközés után Hamlin felállt, jobb kézzel megigazította arcvédőjét, majd három másodperc elteltével összecsuklott és a földre esett - írja a The Guardian.

Ezt követően tíz másodpercen belül ott volt mellette a segítség a CNN tudósítása szerint: először csapatának tagjai siettek hozzá, de öt percen belül mentőautó volt már a pályán.

Hamlin újraélesztését is megkezdték, majd az összeesés után fél órával a mentő el is hagyta a stadiont a játékossal. Az eset helyi idő szerint este 20 óra 55 perckor következett be, a meccs félbeszakításáról és későbbi időpontra halasztásáról 22 óra után egy perccel döntöttek.

Coy Wire korábbi NFl-játékos, a CNN szakkommentátora elmondta:

soha nem látott még olyat, hogy egy ütközésnek ilyen következménye lett volna.

Hamlinnek sem a nyaka, sem a feje nem sérült meg: később kiderült, hogy hirtelen szívleállása volt. Donté Stallworth korábbi NFL-játékos hozzátette: sosem látta még, hogy valakit a pályán élesztettek volna újra NFL-meccsen.

Damar Hamlin 24 éves, karrierjét 2021-ben kezdte meg a Buffalo Billsnél. Szívrohama ismét kiemelt figyelmet irányít az amerikai foci biztonságának emelésére - az évek során fény derült arra, hogy a játék közben elszenvedett ütközések hatására az agyműködés komoly hanyatláson mehet át. Coy Wire szerint a biztonság terén zajló egyértelmű fejlődés jele az, hogy most Hamlin esetét követően leállították a mérkőzést - tíz éve ez biztosan nem így történt volna véleménye szerint.