Nyitókép: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (elöl) és Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a Hungaroringen. MTI/Czeglédi Zsolt

Unalomba fullasztja-e 2021-et (is) Lewis Hamilton?

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2021. március 25. 14:18
Ha a fogadóirodáknak hinni lehet, az első futamhétvégére még biztosan lesz egy komoly vetélytársa - nem mercedeses.

A fogadóirodák szerint a tesztszezon nehézségei ellenére a Mercedes és a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a fő esélyese a Forma-1-es szezonnak.

"Egyre több csapat és pilóta hangsúlyozza azt, hogy a Mercedes az orruknál fogva vezette őket a tesztidőszak alatt, de a címvédő istálló minden sürgés-forgására, tesztek alatti nehézségére magyarázat az, hogy autói teli tankkal mentek szinte végig. A pénteki első szabadedzés után már nyílt sisakos lesz a küzdelem, ki kell próbálniuk azt is, hogy milyen az, ha gyorsan megy az autó, ha máshogy nem is, de szektoronként biztosan" - elemezte a helyzetet az InfoRádióban Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője.

Abban nem lát változást, hogy

idén is a Mercedes és a Red Bull küzdhet a dobogós helyekért, illetve a futamgyőzelmekért.

Visszatérve a fogadóirodákra, a vasárnapi, délután 5 órakor kezdődő Bahreini Nagydíj két fő esélyese szerintük - közel azonos mértékben - a brit Lewis Hamilton és a holland Max Verstappen.

"Most az első helyért, ha nem szakad le az ég vagy nem történik váratlan technikai probléma - ez most a Mercedesnél talán esélyesebb -, köztük várható nagy harc" - mondta a szakíró, aki szerint

a legtöbb téli feladatot sikeresen megoldó McLaren is jól szerepelhet,

míg az Aston Martin sokat szenvedhet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
F1 - Hamilton és a Mercedes az esélyes
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást