Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

"Nagy kihívás lesz" – Szoboszlai Dominik megszólalt

Infostart
2020. december 17. 16:37
Minden idők legdrágább magyar labdarúgója szerint a válogatott profitálni fog abból, hogy három alapembere folyamatosan együtt dolgozik.

Csütörtök délután a német RB Leipzig bejelentette, hogy Szoboszlai Dominik 2025-ig az ő játékosa.

Ez azt is jelenti, hogy a 20 éves válogatott középpályás az őszi salzburgi BL-szereplést lipcseivel folytatja tavasszal – ráadásul az előző Bajnokok Ligája-szezon elődöntősénél, két másik magyar, Gulácsi Péter és Willi Orbán mellett.

Az átigazoláskor minden idők legdrágább magyar labdarúgója máris értékelt.

"Nagyon örülök, hogy a pályafutásom egy újabb fejezetébe lép, ráadásul a Bundesliga egyik topcsapatánál, amely tavaly BL-elődöntős volt. Nagy kihívás lesz itt is helytállni, de természetesen mindent meg fogok tenni azért, hogy ez minél jobban sikerüljön, és minél hamarabb a német bajnokságban is bizonyítsak. Remélem,

a válogatott is profitál majd abból, hogy két válogatottbeli csapattársammal, Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel is egy klubcsapatban játszom mostantól"

– olvasható nyilatkozata az MLSZ honlapján.

Gulácsi Péter is megszólalt.

"Először is gratulálok Dominiknek és nagyon örülök, hogy mellettünk döntött.

Nem is kérdés, hogy az RB Leipzig erősödik majd vele,

de a válogatott szempontjából is nagyon fontos, hogy a csapatból hárman is napi szinten együtt fogunk edzeni, és remélhetőleg minél több mérkőzésen együtt fogunk játszani."

Marco Rossi szövetségi kapitány pedig ezt mondta:

"Véleményem szerint Dominik és menedzsmentje ismét jó döntést hozott.

Az RB Leipzig topklub Európa egyik topbajnokságában,

így egyértelmű, hogy Dominik ismét előrelépett egyet a pályafutásában. Bízom benne, hogy minél több játékpercet kap majd új csapatában, és ahogy Salzburgban, úgy Lipcsében is alapember lesz minél hamarabb."

A korábbi hiedelmekkel ellentétben Szoboszlai még pályára lép egyszer Salzburgban vasárnap, és karácsony után költözik Lipcsébe.