Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Magyar Nagydíj: bemutatták a trófeákat, megérkeztek a pilóták - galéria

Infostart
2019. augusztus 1. 20:35
Magyarország csatlakozott az ENSZ által létrehozott közlekedésbiztonsági programhoz - jelentette be csütörtökön a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A csatlakozással Magyarország azt vállalta, hogy a közlekedésbiztonság területén olyan akciókat hajt végre, amelyekkel elérhetővé válik az a cél, hogy 2050-re Európában egyáltalán ne történjen halálos kimenetelű közlekedési baleset. "A programban való részvételünk három elemre osztható, egyrészt a rendőri eszközök alkalmazására, másrészt a technológiai fejlesztésre, harmadrészt pedig az oktatásra, képzésre, tudásátadásra" - mondta Palkovics László. Hozzátette, negyedik elemként a közlekedésben még kezdetlegesebb szinten álló - például afrikai - országoknak szintén oktatással kíván segíteni Magyarország.

A sajtótájékoztatón mutatták be a hétvégi 34. Magyar Nagydíj trófeáit is. Az egyenként nagyjából három hónap alatt elkészült, 19. századi stílusú vázákra a Hungaroring pályarajza, egy távolkeleti minta, valamint platina díszítés került.

A Forma-1-es magyar futam vasárnap 15.10 órakor kezdődik.

A pilóták folyamatosan érkeztek csütörtökön a Hungaroringre, az InfoRádió helyszíni tudósítója többeket le is fotózott: