Nyitókép: Pixabay.com

Egy amerikai netszolgáltató már blokkolja a Facebookot és a Twittert

Infostart
2021. január 13. 12:42
Az ügyfelek többsége panasszal élt, amiért a két közösségimédia-platform letiltotta Donald Trump elnök fiókjait.

Az észak-idahói Your T1 WIFI nevű internetszolgáltató úgy döntött, hogy szerdától blokkolja a Facebookot és a Twittert ügyfelei számára, miután sokan panaszkodtak a platformokon működő cenzúráról – írja a Breitbart. A lépés nem sokkal azután történt, hogy Donald Trump fiókját örökre letiltotta a Twitter, és a Facebook is határozatlan időre zárolta a hozzáférését.

„Tudomásunkra jutott, hogy a Twitter és a Facebook cenzúrázza ügyfeleinket és az információkat” – írta a szolgáltató az ügyfeleknek írt levelében, és mivel túl sok ügyfél kéri a webhelyek blokkolását arra hivatkozva, hogy nem szeretné, ha megjelenne a számítógépén, ezért az összes ügyfél számára elérhetetlenné teszi a Facebookot és a Twittert, hacsak egyénileg nem fordulnak a céghez, hogy hozzáférést kérjenek.

A cég állítása szerint az ügyfelek kétharmada kértea a blokkolást. A szolgáltató jelezte, nem helyesli sem a cenzúrát, sem a verseny megszüntetésére tett kísérleteket sem, példaként említve a Parler konzervatív közösségi oldal esetét.

„A társaságunk nem hisz abban, hogy egy weboldalnak vagy egy közösségi oldalnak joga van cenzúrázni a tartalmat, közzétenni, majd elrejteni az információkat”– áll a Your T1 WIFI közleményében.

A cég viszont megerősítette, hogy azoknak az ügyfeleknek, akik ezt kérik, nem blokkolják a hozzáférésüket a Facebookhoz és a Twitterhez.