Nyitókép: MTI/EPA/Albert Halim

Donald Trump tömeggyűlésekkel folytathatja

Infostart
2020. november 9. 07:17
Kampánytámogatóit arra kéri, segítsenek neki a következő hetekben, amíg ő a bíróságokon is harcol igazáért.

Mialatt jogi küzdelmét folytatja az elnökválasztás tiszta eredménymegállapításáért, tömegtüntetéseket szervezne szimpatizánsainak Donald Trump még hivatalban lévő amerikai elnök - írja a Fox News.

Ismert, a republikánus vezető nem fogadja el a választás végeredményét, szerinte több államban gyanús körülmények között folytak be a levélszavazatok, ennek köszönhető szerinte, hogy Joe Biden győzött.

A beszámoló szerint Donald Trump azt tervezi, hogy az eljárások során be fogja bizonyítani, többek között halott emberek Joe Bidenre "leadott" levélszavazatai miatt szenvedett vereséget, ehhez pedig gyászjelentéseket gyűjt igazolásul.

Akciója Georgiára, Arizonára, Michiganre, Nevadára és Pennsylvaniára terjed ki - utóbbi államban Trump szerint 21 ezer halott embertől érkeztek levélszavazatok -, de híradások további perek lehetőségéről is beszámolnak.

Kampánya anyagi támogatóit arra kéri, segítsenek neki ebben a folyamatban is.

Korábban Rudy Giuliani volt new yorki polgármester jelentette ki, hogy a szavazatszámlálás igen furcsán zajlott, ellenőrizhetetlenül összesítették a szavazatokat számos helyen.