Nyitókép: MTI/Fischer Zoltán

Forró témában egyeztetett Orbán Viktor az MKIK elnökével

Infostart / MTI
2024. október 28. 11:09
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban az új gazdaságpolitikai akcióterv 21 intézkedéséről egyeztetett Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével – tájékoztatott a kormányfő sajtófőnöke.

A megbeszélésen megállapították: a világgazdaság a koronavírus-járvány és a háború következtében megváltozott. Ahhoz, hogy Magyarország ebben a helyzetben is sikeres legyen, új megoldásokra és új gazdaságpolitikai eszközökre van szükség. A gazdasági semlegesség biztosításával nyílik lehetőség arra, hogy 2025-ben elérhető legyen a 3-6 százalék közötti gazdasági növekedés.

Orbán Viktor elmondta: az új gazdaságpolitikai akcióterv három alappilléren nyugszik: a jövedelmek vásárlóerejének növelésén, a megfizethető lakhatás biztosításán, valamint a Demján Sándor Programon, melynek célja a vállalkozások méretének megduplázódása.

A tárgyaláson Orbán Viktor kifejtette: sikeresnek és eredményesnek tartja a kormány és a gazdasági kamara vezetésének sok éve tartó együttműködését, és készen áll ennek folytatására – ismertette Havasi Bertalan.